Izdelki za potenco: kako povečati moč s prehrano?

Moški raje ne govorijo o svojih težavah s potenco in se o tem le redko obrnejo na zdravnike. Problem je res zelo občutljiv, vendar ga je pogosto skoraj nemogoče odpraviti, ne da bi ugotovili vzrok. Zato ne bodite sramežljivi poiskati pomoči pri zdravnikih, ampak za okrepitev predpisanega zdravljenja, za njegovo podporo bodo pomagali izdelki, ki vplivajo na potenco v najbolj pozitivnem pomenu besede.

Vzroki in rešitve intimnih težav

moški zdravi impotenco s hrano

Leta 2011 je podjetje po naročilu Bayer HealthCare izvedlo mednarodno reprezentativno spletno raziskavo o spolnem življenju moških SatisFACTS in ugotovilo, da mnogi med njimi čutijo pritisk spreminjajočih se okoliščin – napihnjenih pričakovanj partnerjev, da bodo zadovoljili svoje intimne potrebe, ocena lastne zmožnosti s pomočjo medijev in drugih Le polovica anketirancev meni, da potrebujejo zdravila za zdravljenje erektilne disfunkcije za dvig samozavesti. Drugi izbirajo prehranska dopolnila (biološko aktivna dopolnila) kot priljubljeno metodo za popravljanje in preprečevanje motenj libida. Znanstveni članek o tem je bil objavljen leta 2017 v reviji trg zdravil in medicinska tehnologija.

Katera živila lahko povečajo moč?

morski sadeži za potenco

Sestava istih prehranskih dopolnil pogosto vključuje izvlečke rastlin, zelišč, sadja, jagodičja in drugih sestavin. Seveda se alternativne metode zdravljenja erektilne disfunkcije same ne morejo spopasti s težavami v postelji, lahko pa dopolnijo terapijo z zdravili in povečajo njeno učinkovitost. Tukaj je nekaj izdelkov, na katere naj se moški naslonijo:

Morski sadeži

Vse vrste lignjev, kozic, ostrig in hobotnic vsebujejo veliko količino cinka in selena, ki sta nujna za ohranjanje moške moči. Cink je potreben za proizvodnjo sperme in moških hormonov, normalno delovanje prostate, selen pa izboljša gibljivost semenčic, kakovost ejakulata in libido.

Začimbe

Skoraj vse obstoječe začimbe blagodejno vplivajo na potenco, saj vsebujejo eterična olja. Kardamom, komarček, ingver, muškatni orešček, janež, cimet, bazilika lahko prinesejo največjo korist moškemu telesu.

Repa

Ta dobro znana in priljubljena korenovka v preteklih stoletjih vsebuje veliko količino kalcija, pa tudi vitamine A, PP, skupino B in jantarno kislino. Repa je znana po svoji sposobnosti vzbujanja srčne aktivnosti, srce pa je odgovorno za polnjenje penisa s krvjo.

srček

Ta čebelji proizvod ima tako bogato kemično sestavo, da pomaga "od vsega". Vsebuje vitamine A, E, K, C, skupino B, različne mineralne soli in druge koristne snovi. Dokazano je pozitiven učinek tega izdelka na ohranjanje reproduktivnega zdravja. Menijo, da matični mleček v svoji sestavi izboljša kakovost sperme. Pri medu pa morate biti previdni, saj je zelo alergen izdelek.

Čokolada

Ta izdelek imajo zelo radi otroci, odrasli pa niso naklonjeni, da bi pojedli kos ali dva, saj ta sladica razveseli in napolni. Vse gre za tonično snov teobromin, ki je prisotna v njem.

Kako povečati moško moč s prehrano? Na splošno morate jesti uravnoteženo in racionalno. Jedilnik mora vsebovati meso in ribe, bogate z beljakovinami, potrebnimi za proizvodnjo glavnega moškega hormona testosterona. Jajca, zlasti prepeličja, so zelo koristna za potenco. Toda z alkoholom morate biti previdni. V majhnih odmerkih izboljšuje potenco, povečuje privlačnost, v velikih odmerkih deluje ravno nasprotno, dolgoročno pa vodi v impotenco.